VIDEO ⟩ Peaminister Kaja Kallas vastab rahva küsimustele (13)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Konstantin Sednev

Peaminister Kaja Kallas (RE) jätkab ka uuel aastal Facebooki otse-eetri traditsiooniga. Sel korral alustas ta julgeolekuteemaga.

«Hetkel on meil käimas kolm suurt kriisi: energia-, julgeoleku ja tervisekriis. Ma alustan julgeolekuga, sest selle kohta ei ole küsimusi,» rääkis Kallas. 

Ta rõhutas, et olukord on tõsine, sest Venemaa on koondamas oma vägesid Ukraina ümber ning esitanud rea nõudmisi NATO-le ja liitlastele. «Me teeme kolme asja. Esiteks hoiame liitlastega ühtsust. Teiseks toetame Ukrainat igal võimalikul moel ja kolmandaks eraldame 380 miljonit eurot aastateks 2022–2025 kaitseolukorra parandamiseks. Et me oleksime valmis ja ei jääks hiljem kahetsema,» lausus Kallas. 

Energiateemal rääkides ütles Kallas, et valitsus peab mõtlema ka järgmistele aastatele, sest see probleem võib tagasi tulla. «Fikseeritud hind näiteks aitab selle juures. Kui see hind on madalam, siis tasub fikseerida enda hinda, siis on talvekuudel muretum elu,» rääkis Kallas. 

Peaministrilt küsiti ka, kui kindel ta on, et tulevad ka konkreetsed sanktsioonid Venemaa suhtes. «Seni on NATO ühtsus püsinud väga hästi. Aga me peame hoidma ühtsust ja selle nimel ka tööd tegema,» vastas Kallas. 

Kallasel tuli kommenteerida ka Inglismaal maskikandmise nõude lõpetamist. «Eestit ja Inglismaad ei saa võrrelda. Me jälgime, mis toimub välismaal. Inglismaa on kolm nädalat ees omikrontüve lainega,» rääkis Kallas. 

Peaminister korrutas, et Eestis on vaktisneerimine vabatahtlik. «Aga tõepoolest oleme teinud väga palju informatsiooni kampaaniaid. Vaktsiinide kõrvalnähte on, ka minul. Kui ma tegin tõhustusdoosi reedel, siis öösel vastu laupäeva oli kõrge palavik ja halb olla, see aga möödus kiiresti,» rääkis Kallas. 

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles