NÄDALA KRIMI ⟩ «Kes otsib, see leiab.» Kinnipeetav tellis kirjaga Tallinna vanglasse mõnuaineid

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tallinna vangla
Tallinna vangla Foto: Tairo Lutter

Vana tõde, et liigne jutukus ei tule sageli kasuks, leidis kinnitust vanglakaristust kandva Antoni puhul, kes oma liigse lobisemise tõttu sai loodetud ennetähtaegse vabanemise asemel vanglaaega juurde. Vanglasse tellitud narkokirjade omaksvõtmise asemel tegi seltskond mehi uurijate töö mitu korda keerulisemaks.

Tallinna vanglas karistust kandvatele Antonile ja Nikolaile (täisnimed toimetusele teada – toim) saabusid paar aastat tagasi lihtkirjad. Nagu ikka, avasid valvurid ümbrikud adressaatide ees, ja samas selgus, et nende sisu vajab täiendavat uurimist. «Kui Antonile saadetud kirja tema nähes avasin, märkasin kohe, et üks paber on imelik: oleks nagu märjaks saanud ja siis kuivatatud,» kirjutas üks valvuritest asjakohases teates.

Ekspertiis tuvastas, et mõlemad Linnaaru teele saadetud kirjad olid immutatud sünteetilise kannabinoidiga, rahvasuus tuntud kui spice. «Kunagi ammu olen seda ainet ka ise proovinud, ma suitsetasin seda,» tunnistas Anton uurijatele. «Aga ma ei ole kedagi palunud, et ta mulle seda vanglasse saadaks!» oli ta resoluutne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles