Keskerakond korraldab kiirtestide teemalise avaliku arutelu

BNS
Copy
Koroona kiirtest.
Koroona kiirtest. Foto: Sander Ilvest

Keskerakond korraldab esmaspäeva pärastlõunal avaliku arutelu COVID-19 kiirtestide taas kehtima paneku teemal.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni korraldusel kell 16 algav arutelu kannab pealkirja «Miks tuua kiirtestid võimalikult kiiresti tagasi?». Aruteluga liitub ka endine teadusnõukoja juht professor Irja Lutsar. ⠀

Arutelu on võimalik jälgida Keskerakonna Facebooki lehel.

Riigikogu esimees ja Keskerakonna liider Jüri Ratas märkis möödunud nädalavahetusel sotsiaalmeedia postituses, et aeg on võtta koroonapasside kõrval kasutusele ka kiirtestid.

«Praeguseks on Eesti ühiskond veetnud ligi kaks aastat piirangute tingimustes. Kõik see on oluliselt mõjutanud meie inimeste majanduslikku heaolu ja ka vaimset tervist. Olukorra leevendamiseks ja ühiskonna sidususe tagamiseks, oleks aeg luua eeldused kõigi inimeste osalemiseks töö- ja eraelus. Selle tagamiseks leian, et on aeg võtta kasutusele kiirtestid koroonapasside kõrval,» kirjutas Ratas.

Tema sõnul on keerulistel aegadel vaja ühtehoidmist. «Ühelt poolt on see oluline ühiskonnale laiemalt, et keegi ei tunneks ennast kõrvale jäetuna. Teisalt mängib ühiskonna sidususe juures olulist rolli perekond ja seepärast on oluline, et kōik selle liikmed - olgu nad vaktsineeritud või mitte -, saaksid koos aega veeta. Peame võimaldama Eesti inimestele loomulikku igapäevast elu, kus näiteks perekond, kuhu kuulub nii vaktsineeritud kui vaktsineerimata vanem, saaksid üheskoos minna lastega teatrisse või kohvikusse. Meie ühiskonnas on palju peresid, kes seda väga ootavad,» märkis Ratas.

Ta tõdes, et omikron tüve levik on kiire, kuid otsuste tegemisel tuleb lähtuda sellest, kui palju inimesi vajab reaalselt haiglaravi. «Praeguste numbrite põhjal oleme valmis kiirtestide kasutusele võtmiseks, et lubada kaitsepookimata inimestel osa võtta meelelahutusest, kultuurisündmustest ja spordiüritustest,» lisas Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles