Hooli enda tervisest! Uus aasta ja tervem Sina

Copy
Foto: Shutterstock

Panustamine tervisesse on investeering, mida keegi ei saa Sinult ära võtta ning millest saab ainult võita. Siin on mõned ideed, kuidas uuel aastal oma tervist turgutada ja heaolu suurendada.

Milline D-vitamiin on Sulle parim?

Foto: Nordaid

UUS! D-VITAMIINI SUUKAUDNE SPREI KOOKOSÕLIGA 50 MCG 30 ML

See D-vitamiin on puhtamast puhtam. Ühtegi lisa- ega magusainet sealt ei leia ning koostises on vaid D-vitamiin ja kookosõli. Just seetõttu sobib see hästi allergikutele. Kuna toode on tundlikku organismi silmas pidades valmistatud õli baasil, siis on imenduvus madalam ning jääb 65-70% ümber (veebaasil preparaadist imendub koguni 90-95%).

D-VITAMIIN SUUKAUDNE SPREI 100MCG 30ML

D-vitamiini vesiemulsiooni imendumine algab suu limaskestast kiirelt ja tõhusalt ning eriti hästi sobib see preparaat neile, kel on probleeme toitainete või vitamiinide omastamisega. Seda võivad põhjustada näiteks antibiootikumid või muud ravimid, samuti hakkab imenduvus halvenema pärast 25. eluaastat. Toode sisaldab looduslikku magusainet stevioolglükosiidi ja põldmündi eeterlikku õli.

K2 (MenaQ7®) + D-VITAMIINI SUUKAUDNE SPREI 30 ML

Uuringud on näidanud, et vitamiin K2 mõjub positiivselt südame tervisele ning võib südamehaiguste riski vähendada koguni 50%. Vanemaealistel ja menopausis naistel toetab see luude ja liigeste tervist ning paljud teadlased usuvad, et vitamiin K puudus võib põhjustada osteoporoosi teket. Vitamiin K2 on väga oluline ka laste luude arengule kasvueas. Nordaid K2+D3 sprei sisaldab toimeainena kliiniliselt tõestatud ja patenteeritud parima imendumisega bioaktiivset vitamiin K2 vormi MenaQ7®.

Kõik Nordaid vitamiinid on välja töötatud Tallinna Tehnikaülikooli laborites professor Raivo Vilu juhtimisel ja toodetud Eestis. Müügil www.nordaid.eu ja apteekides.

blank

Hambad saab korda täiesti mõistliku hinnaga

Hambaarstid räägivad tavainimesele keerulisena kõlavatest raviprotseduuridest ning kui sinna lisada veel meedias kõlavad sõnumid, et hambaravi on kallis, eestlaste hambad on halvas seisus ning riiklikust hambaravihüvitisest ei piisa isegi kõige elementaarsema ravi jaoks, siis võib paljudes tekkida lootusetuse tunne.

Foto: Sanare hambakliinik

Tegelikult on võimalik leida töötavaid lahendusi täiesti mõistliku hinnaga, räägib Sanare hambakliiniku protesist ja vanemarst Riho Rätsep. «Ka kõige pikem teekond algab esimesest sammust ja nii ka hammaste puhul,» ütleb ta ning paneb südamele, et hammaste tervisest sõltub paljuski ka organismi üleüldine heaolu.

Kõige raskem on Riho Rätsepa sõnul teha esimene samm. Tulla visiidile, saada ülevaade probleemide ulatusest ja võimalikest lahendustest. Kui see on tehtud, siis saab hakata planeerima samme tervemate hammaste poole.

Sanare hambakliiniku pikaajalise kogemusega spetsialistid katavad praktiliselt kogu hambaravis vajamineva tegevuste ampluaa alates hammaste reastamisest kuni narkoosis implantaatide asetamiseni (sh on võimalik teostada ka üldnarkoosis hambaravi). Protseduuridest on aina populaarsemaks muutumas kõikide hammaste asendamine toetatuna neljale implantaadile, mis annab suurepärase funktsionaalse ja esteetilise efekti.

Tänu erinevatele järelmaksupakettidele on hambaravi eest võimalik tasuda ka osade kaupa. Lisaks paljudele lepingupartneritele (PERH, TTÜ jne) on uue teenusena lisandunud ka Confido tervisekindlustusega patsiendid.

Uuri lähemalt www.hambaravi.eu

blank

Talisport ja prillid on suured vaenlased

Kas Sul on ette tulnud olukordi, kui oled juba tunde suuskadel kihutanud ja tahad korraks riietusruumis või soojas mökis jalga puhata, aga prillid lähevad uduseks ja Sa ei näe midagi? Või oled üritanud prilliklaase kuidagimoodi suusaprillide alla pressida, aga need lihtsalt ei mahu ära? Võiks ju kasutada läätsesid, aga kuulud nende hulka, kes krõbedate külmakraadidega või kõrgel mägedes ei taha läätsede peale mõeldagi? Või oled see kärsitu, kes ei viitsi alati enne sportimist läätsedega jamada? Küllap on sellised hetked tuttavad kõikidele spordisõpradele, kel on silmanägemisega probleeme ja peavad sportides kandma prille või läätsesid.

Foto: Shutterstock

«Nägemisprobleemidega inimesele võib talisport olla päris ohtlik. Kuuleme klientidelt sageli, et prille on ebamugav kanda, aga samas peaks ju suusatades kaugele nägema ning aeg-ajalt läheb rajal n-ö käest ära,» räägib Silmalaseri optometrist Kirsika Piiskop. «Tegelikult on prillidega talvespordi sõpradele olemas lahendus – teha laseroperatsioon ja prillidest lihtsalt vabaneda,» lisab ta ning naljatleb, et mõnel sportlasel on kodus sahtlis terve kollektsioon katkiseid prille, mis pärast operatsiooni mälestuseks jäetakse.

Silmalaser oli esimene silmakliinik, mis hakkas Eestis pakkuma laseroperatsioone. Esimene protseduur viidi läbi juba aastal 1999 ning sellest ajast peale on tänu Silmalaserile nägijaks saanud tuhanded inimesed. Silmalaseri kliinikus teostab laseroperatsioone Eesti tippkirurg dr Kai Noor, kes on teinud üle 15 000 silmaoperatsiooni.

Uuri lähemalt www.silmalaser.ee

Copy
Tagasi üles