Riigikogus läks randa ehitamise teemal mölluks (17)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Jevgeni Ossinovski ja Heiki Kranich on rannaalale ehitamise küsimuses vastandlikel seisukohtadel. 
Jevgeni Ossinovski ja Heiki Kranich on rannaalale ehitamise küsimuses vastandlikel seisukohtadel. Foto: Fotoillustratsioon: Mihkel Maripuu

Veekogude kallastel kehtiva ehituskeeluvööndi ligemale kümnekordset vähendamist plaaniva eelnõu üle läks eile riigikogus tuliseks vaidluseks: rahvasaadikud väitlesid piiblit ja Tammsaaret tsiteerides, hääletamiseni ei jõutud.

«Looduskaitseseadusse on sattunud igasugust jama,» hindas üks eelnõu algatajatest, Heiki Kranich (RE) eelnõu tutvustades ja rõhutas, et selle peamine eesmärk on anda randa ehitamise asjus otsustus ja vastutus kohalikele omavalitsustele.

«Te läksite abivajajatele appi, aga tegelikult juhtus hoopis vastupidi – seda abi ei tule sellest eelnõust ja pigem see eelnõu saab kriitikat?» küsis endine keskkonnaminister Tõnis Mölder (KE).

Kranich tsiteeris vastuseks pühakirja: «Tema tuli oma vendade hulka, aga nemad ei tundnud teda ära.» Ja lisas: «Kui loobitakse valeväiteid, et paradigma muutust maha teha, siis lähtuvad ka poliitikud, ka kohalikud omavalitsejad, kes on samuti poliitikud, ettevaatusprintiibist.»

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles