Rahvaliit pärib aru riigiprokuröri väidetava korruptsiooni kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokurör Margus Kurm
Riigiprokurör Margus Kurm Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu Eestimaa Rahvaliidu fraktsiooni liikmed esitasid justiitsminister Rein Langile arupärimise seoses riigiprokurör Margus Kurmi võimaliku raha nõudmisega oma kinnisvarafirmale.

Arupärimine on ajendatud ajakirjanduses avaldatud professor Javanshir Suleymanovi tõsiste süüdistustega, mille kohaselt on juhtiva riigiprokuröri Margus Kurmi erahuvid olnud seotud Ahlim Zeinalovi ja Mirza Jamalovi vastu algatatud ja kohtusse jõudnud kriminaalasjaga.

Professor Javanshir Suleymanovi väidete kohaselt on kohtuprotsessi materjalid võltsitud ning juhtiv riigiprokurör Margus Kurm on süüdistatavaid varem tundnud ja nõudnud nendelt raha oma kinnisvarafirmale.

«Rahvaliidu fraktsioon soovib selgust, kas riigiprokuröri Margus Kurmi kohta avalikult esitatud väidetel on alust või mitte,» ütles Rahvaliidu fraktsiooni esimees Karel Rüütli. Ta lisas, et vastasel korral võib jääda mulje, et kuriteod jäävad menetluseta, kui kahtlustatavad annavad pistist või altkäemaksu prokuröridele.

«Kui neil faktidel pole tõepõhja all, siis tuleks sellest ka avalikkust teavitada,» lisas Rüütli.

Rüütli sõnul on ajakirjanduses avaldatud materjalide põhjal teada, et juhtiv riigiprokurör Margus Kurm tõepoolest omab või on omanud kinnisvarafirmat, mis oli sattunud võlgadesse.

«Professor Javanshir Suleymanov on sellega avalikult ajakirjanduses esitanud tõsiseid väited kõrge riigiametniku Margus Kurmi tegutsemise kohta, kes kasutas oma ametiseisundit isiklikes huvides,» sõnas Rüütli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles