Saaremaa ettevõtjad: Covid-tõend tuleb riigisiseselt viivitamatult kaotada (7)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Foto: Anette Sannik / Saarte Hääl

Saaremaa Ettevõtjate Liit (SEL) saatis peaminister Kaja Kallasele (RE) ja riigikogu esimehele Jüri Ratasele (KE) pöördumise oma seisukohtadega Covid-tõendi kaotamise ja kehtivate piirangute leevendamise kohta.

Austatud 

SEL sõnas, et alates eelmise aasta novembrist kehivad meelelahutus-, turismi- ja teenindussektoris tegutsevatele ettevõtetele rangemad piirangud, mis panevad ettevõtjad keerulisse olukorda. Piiratakse ettevõtete lahtiolekuaegu ning vaktsineerimis- või immuniseerimistõendi olemasolu on kohustuslik kõikidele külastajatele, selgitasid nad.

«Meie toetame üksmeelselt Covid-tõendi ja kõikide piirangute kaotamist. See otsus kaotab ettevõtete majandustegevust takistavad tegurid ning aitab avada ühiskonda. Praegu kehtivad piirangud takistavad suure hulga inimeste igapäevaelu normaalset toimimist ja ettevõtete tegevusvabadust.»

Nad lisasid, et mitu Euroopa riiki on kehtivad piirangud juba täielikult kaotanud või teevad seda lähiajal. Näitena toodi välja Soome, Norra, Taani, Suurbritannia, Iirimaa ja paljud teised. «Covid-tõendi kaotamine on suur samm piirangute leevendamise ja lõpetamise suunas.»

«Mitme juhtiva poliitiku, sealhulgas tervise- ja tööministri Tanel Kiige sõnul on Covid-tõendi kasutamine poliitiline otsus. Siseministri Kristian Jaani sõnul on tänases omikroni leviku olukorras koroonapass oma elu ära elanud. Riigikogu esimees Jüri Ratas on pikalt pooldanud Covid-tõendi riigisisese kasutamise lõpetamist. Covid-tõendi lõpetamise poolt on ka endised teadusnõukoja liikmed Andres Merits ja Irja Lutsar. Kuressaare Haigla SA juhtide Edward Laane ja Märt Kõlli arvates tuleks kehtivad piirangud täielikult lõpetada,» nentisid nad.

SELi ettepanek on viivitamatu Covid-tõendi riigisisene kaotamine ning kõikide kehtivate riigisiseste piirangute järkjärguline kaotamine ning ühiskonna avamine. «Oleme omalt poolt valmis iga ettepaneku elluviimisel julgelt kaasa rääkima ja toetama kõiki otsuseid, mis aitaksid teid koos meiega piirangud lõpetada.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles