Vabatahtlik päästja, riigikogu liige, kaitseliitlane ja näitleja Madis Milling kukkus ööl vastu neljapäeva Harjumaal Lokuti külas põleva elumaja kustutustöödel kokku. Kiirabi hakkas teda küll kohe elustama ja viis ta haiglasse, kuid paraku ei õnnestunud arstidel 51-aastase Millingu elu päästa.

Tõdva vabatahtliku päästekomando liige Madis Milling oli ööl vastu eilset komandos valves. Kell 2.13 sai häirekeskus väljakutse Lokuti külla, kus elumajas oli puhkenud tulekahju. Paakauto peal vabatahtliku päästjana tegutsenud Milling jõudis sündmuskohale esimesena.

President Alar Karis ütles oma järelehüüdes, et Madis Milling oli õige mees õigel kohal. «Nüüd oli siis tema viimane väljakutse, seal Lokuta küla tulekahjul, kuhu Madis Milling jõudis esimesena, sest oli Tõdva vabatahtlikus päästekomandos valves. Riiki kaitsevad eelkõige inimesed… Aga need inimesed võivad kuluda nii, et ise ei tunne ja teised ei märka,» kirjutas president.

Lokuti külla jõudes asus Milling hoogsalt tegutsema ja väliselt ei andnud miski aimu, et ta ennast halvasti tunneks. Millingu viimast väljakutset vabatahtliku päästjana nägi pealt Lokuti küla elanik 33-aastane Villi Voll, kes elab põlema süttinud maja kõrval kortermajas.

Copy