Vormelilegend: McLareni duo pole nii hea kui Vettel

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McLareni piloodid Lewis Hamilton (vasakul) ja Jenson Button.
McLareni piloodid Lewis Hamilton (vasakul) ja Jenson Button. Foto: SCANPIX

Briti vormelilegendi Sir Stirling Mossi arvates ei küündi McLareni duo kahekordse maailmameistri Sebastian Vetteli tasemenil.

2008. aastal võitis maailmameistritiitli Lewis Hamilton ning aasta hiljem Jenson Button, pärast seda on aga vormelimaailmas valitsenud Vettel, kirjutab Planet-F1.

2010. aastal kindlustas Vettel MM-tiitli hooaja viimasel etapil, kuid mullusel hooajal domineeris ta algusest peale.

«Vettel on silmapaistev sõitja, kuid tal on ka parim auto, mis on samas aus, sest tavaliselt saabki parim sõitja parima auto,» sõnas Moss. «Aga meil veab ka selles osas, et Vettelil on hea huumorimeel. Ta on suurepärane maailmameister.»

Kui Mossilt küsiti, kas McLareni duo ehk Button ja Hamilton võiksid Vettelist jagu saada, lausus ta, et päris Vetteli tasemeni ei küündi ning võrdles sakslast viiekordse maailmameistri Juan Manuel Fangioga.

«Nad on tema taseme lähedal, aga mitte päris,» arutles Moss. «Vettel on tänapäeva Fangio. Ma ei mõista, kuidas ta saab nii hea olla, see tuleb lihtsalt loomulikust andest. Jensoni ja Lewise probleem on selles, et neil on vastas parem meeskond, Red Bull on nii hea.»

Seejärel päriti Mossilt, kumb McLareni pilootidest on parem. «Lewis on vapustav, ta on uskumatult kiire, aga Jenson mõtleb teatud asjade peale rohkem kui Lewis,» vastas Moss. «Näiteks kui sajab, siis ta mõtleb, kas on vaja minna rehve vahetama. Ta mõistab ala paremini ja tal on ka kogemusi rohkem. Lisaks on Jenson rohkem pühendunud. Saab olema põnev näha, mis algaval hooajal juhtuma hakkab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles