Välisministeeriumini jõudis mullu info 182 välismaal kinnipeetu kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Välisministeeriumini jõudis mullu info 182 välismaal kinnipeetud Eesti elaniku kohta, mida on vähem kui aasta varem.

2010. aastal sai välisministeerium teavet 247 välisriikides kinnipeetud kohta, ütles välisministeeriumi pressiesindaja Helen Rits BNSile.

Ta märkis, et välisministeeriumil on andmed ainult nende kinnipeetute kohta, kes on ise kas Eesti saatkondadega ühendust võtnud või palunud oma kinnipidamisest saatkonda teavitada. Kui kinnipeetu ei soovi saatkonna teavitamist, siis paljudes riikides seda ka ei tehta.

Samuti on kinnipeetute arv pidevalt ajas muutuv ja seega on väga keeruline öelda konkreetset välismaal kinnipeetute arvu praeguse seisuga.

Selle nädala seisuga on välisministeeriumil näiteks andmed selle kohta, et Ladina-Ameerika riikides on vangis 40 inimest. Samuti on Hispaanias hinnanguliselt vangis 40 ja Ühendkuningriigis hinnanguliselt 30 eestlast. Soomes on vangis üle saja isiku ja ka see arv muutub pidevalt, sest osa neist tuuakse karistust kandma üle Eestisse.

«Teame ka seda, et näiteks Jaapanis on vangis kolm ja Türgis neli inimest, üks inimene on vangis Gambias ja üks Hongkongis,» sõnas Rits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles