VIDEO JA FOTOD ⟩ Kaja Kallas: Belgia on hindamatu liitlane Eesti julgeoleku tagamisel (1)

BNS
Copy

Peaminister Kaja Kallas kohtus kolmapäeval Ämari lennubaasis Belgia peaministri Alexander De Crooga, kinnitades, et Belgia on hindamatu liitlane Eesti julgeoleku tagamisel.

Peaministrid arutasid kaitsekoostööd, piirkonna julgeolekuolukorda ning tutvusid Ämaris baseeruva Belgia õhuväe missiooni ja F-16 hävitajatega.

«Belgia on hindamatu liitlane Eesti julgeoleku tagamisel,» sõnas peaminister Kaja Kallas. «Belgia hävitajad olid esimesed 2004. aastal, mis Balti õhuruumi Leedus Šiauliais NATO egiidi all turvama hakkasid. Nüüd on nad juba kolmandat korda Ämaris ning olen väga tänulik Belgiale tõhusa kaitsekoostöö ja suure panuse eest meie turvalisusesse.»

«NATO hävitajad meie taevas on väga ilmne märk meie ja liitlaste heidutuspingutustest julgeoleku olukorra stabiilsena hoidmiseks. On aga selge, et peame veelgi enam tegema juhuks, kui Venemaa otsustab diplomaatiast loobuda ja sõjalist jõudu kasutada,» märkis peaminister.

«Oleme ise panustamas laiapindsesse riigikaitsesse järgmise nelja aasta jooksul 380 miljonit eurot, aga tegutseme ka selle nimel, et NATO suurendaks meie piirkonnas oma kohaolu ning aitaks meil tõsta enesekaitsevõimekust,» ütles Kallas.

Peaministrid arutasid kohtumisel veel kõrgeid energiahindu ja Covid-19 olukorda. Lisaks kohtuti ringkäigul Belgia missiooniga ja tutvuti õhuruumi kaitsvate hävitajatega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles