Kallas Helmele: kas teil häbi ei ole? Rünnates Eesti politseid ründate te Eesti riiki (55)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Peaminister Kaja Kallas riigikogus.
Peaminister Kaja Kallas riigikogus. Foto: Tairo Lutter

Täna riigikogu infotunnis saadikute ees pöördus peaminister Kaja Kallas (RE) EKRE saadiku Helle-Moonika Helme poole, öeldes, et need meeleavaldajad, kes eelmisel neljapäeval politseid ründasid, ründasid ka Eesti riiki. 

«Kas teil häbi ei ole! Rünnates Eesti politseid ründate te Eesti riiki,» ütles Kallas Helmele.

Moonika Helme sõnul kasutas valitsus neljapäevasel meeleavaldusel relvastatud eskorte koos koertega. «Rahvas ei teinud midagi valesti. Meeleavaldus oli väljapeetud. Kahjuks kasutas politsei ise provokatsioone. Kas teil on plaanis midagi ette ka võtta?» küsis Helme.  

«No hallo, mis mõttes?» imestas Kallas. «See, et te saate kõik meelt avaldada, näitab, et meil on vaba ühiskond. See, et meil saab igasugust asja suust välja ajada ja väita kõike, see tähendab et meil on vabadus. Teie olite valitsuses, siis esimese koroonalaine ajal ei saanud meelt avaldama tulla,» rõhutas Kallas. 

Peaminister ütles, et vaatas väga raske südamega ühismeediasse postitatud videosid neljapäevasest meeleavaldusest. «See, kuidas käitus politsei, oli lugupidav. See, kuidas käitusid meeleavaldajad, kuidas nad provotseerisid politseinikke, see oli häbiväärne,» ütles Kallas. 

Tema sõnul saaks politsei võtta inimesi vastutusele ka kohatu keelekasutuse pärast, kuid politsei käitus siiski rahumeelselt. «Mingit politseivägivalda ei ole. Kui inimesed on blokeerinud tee, neil palutakse eemale tulla, siis selleks ongi politsei, et avalikku korda tagada,» selgitas Kallas. 

Kommentaarid (55)
Copy
Tagasi üles