Riigikogulased soovivad RMK kestvuslepingute uurimist (2)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Rauetööd.
Rauetööd. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjonis ja keskkonnakomisjonis on tekkinud huvi uurida RMK kestvuslepinguid, et saada vastust, kas RMK on jäänud puitu soodustingimustel müües seaduste piiridesse.

RMK kestvuslepingud tuleb avalikustada!» leidis riigikogu keskkonnakomisjoni liige Jevgeni Ossinovski (SDE), lisades, et tegi ettepaneku küsimust komisjonis lähiajal arutada. «Avalikkusel on tekkinud õigustatud kahtlused, kas olulist riigivara, riigimetsa majandatakse omanikule ehk Eesti rahvale parimal võimalikul viisil. Turuosalistel on tekkinud ka õiglase konkurentsi küsimus – osasid eelistatakse ja teistel on olukord kehvem.»

Ossinovski sõnul on riigikogu liikmetel õigus näha lepinguid juba praegu, kui vaidlus üleüldise avalikustamise osas veel käib: «Õiguskantsler on oma seisukoha selles osas ka parlamendile ka esitanud.»

Riigikontroll andis teada, et plaanib sel aastal alustada RMK kestvuslepingute auditit, kuid see võtab aega, tõenäoliselt aasta või kauemgi. «Kahtlemata riigikontroll võtab ülesannet tõsiselt, riigikontroll ei ole aga asutus, mis peaks operatiivselt lahendusi pakkuma, selleks on siiski täitevvõim ja riigikogu,» kommenteeris Jevgeni Ossinovski.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles