Tsentristide ületrumpamise taktika paneb Reformierakonna kannatuse proovile (7)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Reformierakond ei pruugi Keskerakonna pea iganädalasi avalikke ideid ja nõudeid enam pikalt välja kannatada.
Reformierakond ei pruugi Keskerakonna pea iganädalasi avalikke ideid ja nõudeid enam pikalt välja kannatada. Foto: Eero Vabamägi

Üksteisele vastanduv poliitika valitsuses jätkub – Keskerakonna esimehele Jüri Ratasele (KE) ei meeldi riigi karm eelarvepoliitika ja tema meelest tuleks seda muuta. Ka on tal soov vaadata üle valitsuses kokku lepitud Covid-19 digitõendi nõude kaotamise alused. Reformierakonna poliitikud Keskerakonna taktikat pikalt enam välja ei kannata.

Peaminister Kaja Kallas (RE) rääkis neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et praeguste nakatumisnäitajate ja haiglaravi prognoosi järgi ei jõuta 17. veebruariks selle numbrini, mille juures kaoks riigi sees Covid-19 digitõendi nõue. Riigikogu keskfraktsiooni esimees Jaanus Karilaid kinnitas aga kohe järgmisel päeval Delfile, et tõend tuleks kaotada kohe. Ja Jüri Ratas ütles Vikerraadios, et digitõendi kaotamiseks kokku lepitud kriteeriumeid tuleb vaadata laiemalt, mitte ainult ühe numbri põhjal.

Valitsus oli varem kokku leppinud, et kui 17. veebruariks on eelneva kümne päeva jooksul haiglasse jõudnud keskmiselt alla 25 sümptomaatilise Covid-19 patsiendi päevas, lõpetab valitsus alates 21. veebruarist Covid-tõendi nõude. Paraku on haiglaravi vajajaid olnud viimasel ajal kõvasti üle veerandsaja.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles