Peaministrite kohtumine Pärnus jäi halva ilma tõttu ära

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti riikide peaministrid eile Ammende villasse ei jõudnud.
Balti riikide peaministrid eile Ammende villasse ei jõudnud. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile õhtul Pärnus Ammende villas toimuma pidanud Balti peaministrite pidulik õhtusöök viidi üle Tallinna restorani Gloria, sest halva ilma tõttu ei saanud Leedu valitsusjuhi lennuk suvepealinnas maanduda.


Ammende villa juhataja Ene Tohv ütles, et õhtusöögi üleviimine Tallinna on mõistetav, sest lennuohutusnõuete täitmine ei võimaldanud Pärnu lennuvälja kasutada. „Muud otsust ei saanudki olla,“ arvas ta.



„Eks ikka natuke kurb meel on, et Pärnu jaoks oluline sündmus ära jäi, ometi on see suur tunnustus, kui selliseid üritusi meie linnas teha soovitakse,“ rääkis Tohv. „Loodame, et niisugune üritus toimub siin mõni järgmine kord. Meil on väga tubli meeskond ja sellise ürituse tegemine on suur rõõm.““



Tohvi jutu järgi oli Ammende villa eile õhtul valmis vastu võtma 47-liikmelist delegatsiooni.  Ammende villa juhataja ütles, et ürituse ärajäämisest suurt kahju siiski ei tekkinud.



Pärnu lennujaama juhataja Erki Teemägi sõnutsi ei saanud 30tonnine sõjaväe transpordilennuk C-27 J Leedu peaministri Andrius Kubiliusega pardal Pärnu lennuväljal maanduda tiheda udu tõttu. „Vähesel määral oli maandumispaiga muutmine tingitud sellest, et meil ei ole jäätõrjevahendeid,“ lisas ta.



Teemägi seletas, et Pärnu lennuväljal puudub instrumentaalne maandumissüsteem, seepärast maanduvad lennukid siia navigeerimissüsteemi ja lennuradade tulede järgi. „Kui tuled liiga hilja nähtavale ilmuvad, ei saa ohutult maanduda,“ ütles lennujaama juhataja.



Leedu peaministri lennuki suurus maandusmispaika muutma ei sundinud. „Eesti Vabariigi ajal on siin käinud 190tonnine lennuk,“ teavitas Teemägi.



Balti peaministrid keskendusid eile õhtul Tallinna üle viidud kohtumisel energiateemadele.



Läti valitsusjuht Ivars Godmanis sõitis kohtumise järel Lätisse tagasi, Leedu peaminister Andrius Kubilius jätkab täna Eestis ametlike kohtumistega.



Valitsuse meedianõunik Liina Lepik ütles BNSile, et juba varem oli kokku lepitud, et Godmanis osaleb ainult Balti peaministrite ühisel õhtusöögil, sest tegemist on Leedu uue peaministri Andrius Kubiliuse esimese ametliku visiidiga Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles