Koroona ei lase ikka veel hooldekodudes tähtpäevi nautida

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Sõbrapäev Iru hooldekodus. Elanikud valmistasid südamekujulisi küpsiseid ja kaunistasid neid maasikamaitselise glasuuriga.
Sõbrapäev Iru hooldekodus. Elanikud valmistasid südamekujulisi küpsiseid ja kaunistasid neid maasikamaitselise glasuuriga. Foto: Iru Hooldekodu

Nii mõneski hooldekodus üle Eesti on kehtestatud külastuskeeld, mistõttu jäi sõbrapäeva tähistamine kasinaks. Kel külas käidi, olid meelespidamise üle tänulikud. 

Kuigi Iru hooldekodus elab ligi 300 hoolealust, praegu keegi positiivset testitulemust andnud ei ole. Hooldekodu direktor Jaanika Luus rääkis, et sealsed tegevusjuhendajad tekitasid juba varem kastid, kuhu elanikud üksteisele mõeldud sõbrapäevakaarte sisse panid ning mis eile laiali jagati.

Irus käisid külas veel Lasnamäe põhikooli õpilased, kes tõid eakatele küpsiseid, kaarte, šampoone, seepe, sokke, kindaid ja muud. Lisaks tõi üks inimene hooldekodule heast südamest kingituseks uue kõndimistrenažööri.

«Kaardid olid tehtud lausa kahes keeles, kuna meil on siin palju ka venekeelseid inimesi,» ütles Luus. Eakad olnud laste külaskäigust väga liigutatud. «Kahjuks muserdavad päeva­uudised ka hooldekodudes elavaid inimesi, seetõttu on väga oluline rõhutada hoolimise ja sõpruse tähtsust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles