Jüri Ratas: sinimustvalge on ja jääb (2)

Copy
Riigikogu esimees Jüri Ratas.
Riigikogu esimees Jüri Ratas. Foto: Madis Veltman

Keskerakonna esimees Jüri Ratas kirjutab sotsiaalmeediapostituses, et meie riigile ei tohi käega lüüa mitte üheski kontekstis.

Jüri Ratas kirjutab oma Facebooki kontol, et sinimustvalge on ja jääb ning mitte üheski kontekstis ei tohi lüüa käega meie riigile, mille rajamise nimel on põlvkondade jooksul pingutatud, selle nimel tohutult ohverdatud ning selle eest seistud ka siis, kui unistus oma riigist tundus võimatu täituma.

Ratas kirjutab, et Eesti ei ole tänane valitsus, piirangud või midagi kolmandat. «See on hoopis enamat kui päevapoliitika kunagi saab olema. Kui midagi selle lipu all ei lange kokku sinu enda väärtustega, võib võtta kätte ning asja parandada demokraatlikul teel, asendada ideed, kuid mitte kunagi lipp ja kõik see, mida see sümboliseerib. Oma riik on väärtus, mida ei ole paljudel rahvastel. 104. aastapäeva eel, ajal, mil maailmas on nii palju ebakindlust, tuleb meil seda eriliselt väärtustada ja hoida.»

Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhataja Varro Vooglaid rääkis Objektiivi saates, kuidas tal ei ole midagi selle vastu, kui tagatakse normaalne võimalus elada, siis tal poleks midagi Vene okupatsiooni vastu. «Nimetage seda Eesti Vabariigiks või nimetage seda mingiks Eestimaa kubermanguks või millekski muuks,» nentis Vooglaid.

«Sa ei saa lõputult ka emotsionaalse argumendiga, et meil peab siin tornis olema sinimustvalge,» põhjendas Vooglaid, lisades, et tema arvates tegeletakse selle sinimustvalge all inimeste ahistamise, kiusamise ja mahasurumisega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles