Kiik toodi Tartusse Tootsi vankrit putitama (3)

Copy
Keskerakonna Tartu piirkonna esimees Jaan Toots (paremal) ja aseesimees Tanel Kiik kolmapäeval peetud valimiskoosolekul.
Keskerakonna Tartu piirkonna esimees Jaan Toots (paremal) ja aseesimees Tanel Kiik kolmapäeval peetud valimiskoosolekul. Foto: Kristjan Teedema

Keskerakond registreeris sel nädalal tervise- ja tööministri Tanel Kiige Tartu piirkonna liikmeks ja kohe sai temast ka selle aseesimees. Keskerakondlaste sõnul toodi Tallinnas elav minister ülikoolilinna värskenduseks ja jõu lisamiseks, kuid konkurentide hinnangul ei pruugi see kehvas seisus piirkonna tulemust parandada.

Keskerakonna Tartu piirkond on viimastel aastatel vaevelnud probleemipuntras. Tülid algasid, kui piirkonna esimeheks valiti Jaan Toots. Esmalt mängiti ennast abilinnapeade kangutamise skandaaliga välja Tartu võimuliidust.

Nimelt soovis Toots välja vahetada abilinnapea Monica Ranna ja Madis Lepajõe, kellest esimene aga ilma võitluseta alla ei andnud. Rand visati pärast ägedat konflikti erakonnast välja, Lepajõe tervis aga ei pidanud poliitilistele pingetele vastu ja ta suri pärast seda kriisi vähki.

Võimukriisi lõpptulemust mäletatakse erinevalt: Keskerakonna inimesed ütlevad, et erakond astus ise koalitsioonist välja, teised aga, et oravad vahetasid nad sotside vastu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles