Telefonikelmid petsid naiselt välja üle 4000 euro

BNS
Copy
Telefonikelmid on jätkuvalt aktiivsed.
Telefonikelmid on jätkuvalt aktiivsed. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Politsei asus uurima juhtumit, kus noor naine langes telefonikelmide peene petuskeemi ohvriks.

17. veebruaril teatas 28-aastane naine, et tema pangakontolt on võetud 4257 eurot. Kannatanu sõnul helistati talle Google tehnilisest abist ja väideti, et tema kontole häkiti sisse ja siseneti uuest seadmest Lätis.

Seejärel helistas meesterahvas, kes väitis, et on politsei töötaja ja rääkis kannatanule, et tema kontol toimuvad ebaseaduslikud tehingud seoses kiirlaenu võtmisega. Avaldaja ütles, et talle helistati ka Googleist, et tema kontole on häkitud ja paluti alla laadida programm AnyDesk, et kontrollida programme, mille kaudu viirus avaldajani jõudis või mille kaudu kelmid said tema isikuandmetele ligipääsu.

Seejärel helistas uuesti end politseinikuna esitlenud mees ja ütles, et edasi võtab kannatanuga ühendust panga töötaja. Helistati pangast ja paluti andmete kontrollimiseks siseneda Smart-ID ja arve suletakse, et kelmid ei saaks seda kasutada ning panga töötaja suunab 1500 eurot ümber teisele arvele. Avaldaja sisenes oma paroolidega panka, kuna arvas, et räägib panga töötajaga.

Seejärel öeldi, et kelmide tabamiseks on vaja avaldajal võtta Coop pangast laenu. Panga töötaja palus uuesti avada AnyDesk programmi, mida avaldaja ka tegi ning kõne lõpetuseks lubati järgmisel päeval tagasi helistada ja koostööd jätkata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles