VÄLISMÄÄRAJA ⟩ Eesti suursaadik Kiievis: Ukraina peab ennast suure vastupanuvõimega riigiks

Kuku Raadio
Copy
Eesti suursaadik ­Ukrainas Kaimo Kuusk.
Eesti suursaadik ­Ukrainas Kaimo Kuusk. Foto: Madis Veltman

Milline on ukrainlaste kaitsevõime ning kuidas lääneriigid saaksid neid Venemaa sissetungi korral toetada, arutasid Eesti suursaadik Kiievis Kaimo Kuusk ja IT-ettevõtja ning Ukraina digiministri nõunik Jaanika Merilo Kuku raadio saates «Välismääraja».

Kuusk kirjeldas, et ukrainlaste eneseusk on teinud viimase kaheksa aasta jooksul suure hüppe peale Krimmi annekteerimist 2014. aastal. «Siinne Ukraina juhtkond peab ennast üheks Euroopa kõige parema vastupanuvõimega riigiks,» sõnas ta. «Hakkad mõtlema, siis see enesekindlus on nakkav, pean tunnistama.»

Kui muidu ei saa Ukrainas emakeele järgi inimeste meelsust hinnata, siis valitsuse jaoks on üheks murekohaks Venemaa meedia mõju. Kuusk tõi esile, et näiteks Luganski oblastis on piirkondi, kuhu Ukraina televisiooni levi ei ulatu, aga laiutab Venemaa televisioon. «See on moment, et kui oled venekeelne, siis vaatad pigem neid kanaleid, ei lähe internetti otsima ukrainakeelset või siis venekeelset, aga ukrainameelset informatsiooni,» kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles