Aserbaidžaan taunis Eurovisiooni «politiseerimist»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Eurovisiooni lauluvõistluse võitnud Aserbaidžaani duo Ell/Nikki
Eelmise aasta Eurovisiooni lauluvõistluse võitnud Aserbaidžaani duo Ell/Nikki Foto: SCANPIX

Aserbaidžaan mõistis esmaspäeval hukka Eurovisiooni lauluvõistluse «politiseerimise», reageerides inimõigusrühmituste teadetele väljatõstmistest ja omandi võõrandamisest seoses kontserdipaiga ehitamisega selle ürituse jaoks.

«Erinevad ringkonnad üritavad survestada Aserbaidžaani poliitikat,» ütles presidendi administratsiooni kõrge ametnik Ali Hassanov.

Rühmitus Human Rights Watch süüdistas reedel Aserbaidžaani inimeste «sunniviisilises väljatõstmises» ja vara võõrandamises seoses kontserdisaali ehitusega, kus mais toimub tänavune Eurovisiooni lauluvõistlus.

Hassanovi kinnitusel on süüdistused alusetud.

«Eurovisiooni lauluvõistlusega seoses pole Bakuus lammutatud ühtki maja ega tõstetud välja ühtki inimest,» kinnitas ametnik. Lammutustööd Bakuu väljaku ümber, kuhu rajatakse lauluvõistluse toimumispaik, on Hassanovi sõnul seotud laiemate linnaehitusplaanidega, mis toimuvad «kooskõlas seadusega».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles