Piirangud lõppevad homsest (8)

Postimees
Copy
COVID tõendite kontroll
COVID tõendite kontroll Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Kaja Kallas (RE) teatas, et kuna hommikused koroonaandmed näitavad, et viimase kümne päeva keskmisena on eestimaalasi haiglatesse jõudnud raskes seisus 24,9, lõpetab valitsus homseks Covid-19 tõendi siseriikliku kontrollnõue ja kella 23 piirangu.

«Oleme lubanud, et Eestis ei kehti koroonapiirangud ühtegi päeva rohkem kui vaja. Ning seadsime sihiks, et kohe, kui sümptomaatilise Covidi tõttu jõuab haiglatesse keskmiselt vähem kui 25 inimest päevas, lõpetame senised viimasedki kontrollimeetmed,» teatas peaminister Kaja Kallas.

«Nüüd ongi see kauaoodatud päev käes. Hommikused andmed näitavad, et viimase kümne päeva keskmisena on eestimaalasi haiglatesse jõudnud raskes seisus 24,9. Sedagi on palju, aga siiski piisavalt vähe, et meie haiglad suudaksid tööd jätkata ning saaksime kontrollimeetmed kaotada,» lisas Kallas.

«Kutsusin kokku valitsuse telefoniistungi – vormistame oma lubaduse ametlikuks otsuseks. Seega alates teisipäevast loobume Eestis Covid-tõendi nõudest – kõik inimesed saavad vaktsineerimis- ja läbipõdemistõendita käia kultuuri- ja meelelahutusüritustel, toitlustusasutustes ja mujal; kaotame meelelahutusasutustes ja mujal kehtiva kella 23 sulgemisaja piirangu,» kirjutas peaminister sotsiaalmeedias.

Alles jääb kohustus kanda avalikes kohtades enda ja teiste kaitseks maski.

Kallas rõhutas, et valitsus soovitab jätkuvalt vaktsineerida ja kindlasti teha tõhustusdoos. «Omikrontüvi on jätkuvalt väga nakkav ning see ei ole lihtne haigus, kuid vaktsineerimisest on palju abi.»

«Tean, et paljud on seda otsust oodanud ja andnud oma panuse, et see päev võimalikult kiiresti kätte jõuaks. Suur aitäh kõigile! Nüüd on meist igaühe kätes see, et saaksime ka edaspidi kontrollimeetmeteta hakkama,» lõpetas Kallas oma pöördumise.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles