Afganistanis hukkus USA-vastastel protestidel kaheksa inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad täna Kabulis USA-vastasel demonstratsioonil.
Meeleavaldajad täna Kabulis USA-vastasel demonstratsioonil. Foto: SCANPIX

Afganistani politsei lasi täna kokkupõrgetes protestijatega maha vähemalt kaheksa inimest, kes avaldasid meelt USA vastu seoses teadetega koraanide põletamisest NATO baasis.

Raevunud afgaanid tulid Kabulis ja pealinna ümbritsevates provintsides tänavatele koraani rüvetamise vastu protestima. Rahvas hüüdis «Surm Ameerikale!», lasi käiku kivirahe ning süütas poode ja autosid. Kuulda oli tulistamist.

Ida-Afganistanis Jalalabadis panid tudengid põlema USA presidenti Barack Obamat kujutava nuku. Ühendriikide saatkond Kabulis suleti.

Parvāni provintsi Shinwari piirkonnas tapeti kuus inimest ja 13 sai haavata, ütles provintsivalitsuse pressiesindaja Roshna Khalid AFP-le.

Kabulis ja Jalalabadis sai kokkupõrgetes politseiga surma veel kaks meeleavaldajat, teatasid allikad tervishoiuministeeriumis ja haiglas. Lisaks on teateid ligi kolmekümne vigastatu või haavatu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles