Reporter.ee: Aserbaidžaani ärimehed süüdistavad riigiprokuröri väljapressimises

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokurör Margus Kurm
Riigiprokurör Margus Kurm Foto: Peeter Langovits.

Eestimaa Rahvaliit esitas justiitsminister Rein Langile arupärimise seoses riigiprokurör Margus Kurmi võimaliku väljapressimisega. Nimelt väidavad Aserbaidžaani päritolu ärimehed, et prokurör Margus Kurm küsinud neilt oma kinnisvarafirmale raha.

Raha eest lubanud prokurör väidetavalt meeste kriminaalasja lõpetada, vahendas Reporter.ee videolõik.

Kurm on süüdistaja aserbaidžaanlaste kriminaalasjas, milles kolme meest süüdistatakse narkoäris.

Ühtlasi on riigi juhtivprokurör Margus Kurm süüdistaja nii Märt Ringmaa kui varsti ka Rahvaliidu poliitiku Villu Reiljani kohtuasjas, teatas uudistesaade.

Kurm ise oli täna päev läbi Ringmaa kohtuasjaga hõivatud ning temalt kommentaari saada ei olnud võimalik.

Margus Kurm on väikeosanik firmas, mis omakorda on Rottermanni kvartalis büroohoonet ehitanud firma Siiras Tegu omanik. Büroohoone ehitus on jäänud rahahädasse ja praegusel ajal on ka rentnike leidmine enam kui raske.

Osaühing Siiras Tegu sai aasta lõpus Rotermann Groupilt pakkumise ja Rotermanni 10 pooleliolev ehitis on tänaseks juba Rotermann Groupi omandis. Osaühingu Siiras Tegu juht Raivo Hellerma ütles Reporter.ee'le, et Margus Kurm on väikeosanik ega ole tegelikult osaühingu tegevuses kaasa rääkinud. Tänu müügitehingule on Siiras Tegu oma võla KMG Ehituse ees tasunud.

Ehitus on esialgu siiski peatatud. Rotermann Groupi juhatuse liige Mart Saa ütles Reporterile, et oodatakse paremaid aegu raha saamiseks. Rotermanni 10 oli muu hulgas ka ainus maja selles kvartalis, mis seni veel Rotermann Groupile ei kuulunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles