OTSE ELOGA Eestis on kümnete kaupa võõrriikide kodanikke, kel kapid relvi täis (2)

Copy
Eestis tegutsevate relvaklubide liikmetel on õigus kodus hoida suure mahutavusega relvi ja kuni 5000 padrunit.
Eestis tegutsevate relvaklubide liikmetel on õigus kodus hoida suure mahutavusega relvi ja kuni 5000 padrunit. Foto: Ekraanitõmmis videost

24. veebruari hommikul saatis Ukraina taktikalise laskmise föderatsiooni juhataja Oleksandr Miljukov oma Euroopa kolleegidele kirja: Venemaa alustas sõda Ukraina vastu, Venemaa tuleb taktikalise laskmise maailmaorganisatsioonist välja heita. Siinne alaliit IPSC Eesti (International Practical Shooting Confederation, Eesti Practical-laskmise Ühing) tegi kiire küsitluse kohalike laskeklubide seas: kaheksa toetas Ukraina ettepanekut, neli klubi ei vastanud.

«Need neli... Ütleme nii, et need on venekeelsed klubid,» iseloomustab IPSC Eesti juhatuse esimees Jaanus Viirlo.

Taktikaline laskmine (või practical-laskmine, nagu seda vahel nimetatakse) ei ole elegantne olümpiasport, kus pisikesest õhupüssist märklaua pihta lastakse. Taktikaline laskmine on spordiala, kus kasutatakse päris relvi, päris laskemoona ja kus võistlustel püütakse imiteerida päriselulisi relvakasutamise olukordi. Paljud taktikalise laskmise harrastajad on seetõttu seotud kaitseväe, kaitseliidu ja politseiga. Kõige populaarsemad on püstolivõistlused, aga on ka «pikkade» püsside klassid. Põhimõtteliselt relvad, millega saaks sõdida ja sõditaksegi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles