Isamaa Saue liikmed lahkuvad erakonnast: «Perlingule tehtud laimukampaania oli rünnak meile kõigile» (7)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Lavly Perling
Lavly Perling Foto: Eero Vabamägi

Isamaa erakonna Saue osakonna juhatus täies koosseisus ja pea 30 liikmega osakond lahkuvad erakonnast, millega lõpetavad Saue vallavolikogus Isamaa fraktsioon tegevuse. Poliitilist tegevust jätkatakse Sauel Parempoolsete nime all.

Isamaa Saue osakonna esimehe ja Saue abivallavanema Andres Kaarmanni sõnul langetas otsuse erakonnast lahkuda enamik Isamaa Saue osakonna aktiivsetest liikmeid. Lahkuvad kõik seitse osakonna juhatuse liiget ning suurem osa esindajatest Saue vallavolikogus, volikogu komisjonides ja vallavalitsuses.

«Saue, aga ka paljusid teisi Harju piirkonna aktiivseid liikmeid on tänaseni hoidnud Isamaa erakonnas vaid usk sellesse, et Lavly Perlingu eestvedamisel on Isamaad võimalik muuta avatud, demokraatlikuks ja kaasaegseks parempoolseks eestimeelseks erakonnaks, mis kannab läänelikke väärtusi ning kõnetab suuremat hulka ühiskonnagruppe, eriti noori. Isamaa eestseisuses toimunud arutelu ja hääletusega pandi see uks lõplikult kinni,» põhjendas Kaarmann.

Lahkuvate liikmete sõnul on mõeldamatu jätkata tegevust erakonnas, mis ise igal võimalikul moel pidurdab enda arengut – taunib eriarvamusi, lahterdab liikmeid õigeteks ja valedeks ning lämmatab vahendeid valimata sisemist arutelu ja demokraatiat, vahendab pea kakskümmend aastat erakonnas olnud Kaarmann.

Ta lisas, et Isamaa Saue inimesed on aastaid olnud kokkuhoidev ning üksteist toetav seltskond. «Lavly Perlingu vastu toimunud laimukampaania ja erakonnast väljaarvamine Isamaa eestseisuse poolt oli rünnak meie kõigi tööle,» sõnas ta.

Kaarmanni sõnul ei tõstatatud juhatuse ega ka valimisnimekirja koosolekul kordagi küsimust, kas või miks. «Pigem huvitas, kui kiiresti, kuidas ja kuhu edasi. Paljud avaldasid valmisolekut osaleda uue erakonna loomises ning on juba liitunud või peagi liitumas MTÜga Parempoolsed. Ka mitmed Isamaa nimekirjas kandideerinud, kuid erakonda seni mitte kuulunud inimesed on avaldanud soovi Parempoolsetega liitumiseks,» märkis ta. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles