Aasta ametis: sotsiaalkindlustusameti peadirektor paneb ameti maha (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Indrek Holst. FOTO: Toomas Tatar
Indrek Holst. FOTO: Toomas Tatar Foto: Toomas Tatar

Sotsiaalkindlustusameti peadirektor Indrek Holst lahkub ametist ning siirdub erasektorisse, tema viimane tööpäev on 31. märtsil.

«Kõige tähtsam on, et sotsiaalkindlustusamet on oma ülesandega hakkama saanud – Ukrainast Putini sõja eest põgenenud abivajajad on majutatud ja Eesti aitab neid igati. Nii ei kahtle ma hetkegi selles, et kolleegid sotsiaalkindlustusametis saavad kriisi lahendamisega ka edaspidi edukalt hakkama,» rääkis Holst.

«Loomulikult oleme teinud ka vigu, olukord on ju kogu riigile uus. Ja ma usun, et eksimine sellises olukorras on mõneti ka ootuspärane – oluline on, et sellest õpitaks. Erasektorisse naasmine on minu isiklik otsus,» selgitas ta.

Sotsiaalministeeriumi kantsleri Maarjo Mändmaa sõnul on Holsti praegune lahkumine keeruline kõikidele ameti töötajatele ja ministeeriumile. 

«Eesti pole kunagi pidanud vastu võtma nii paljusid põgenikke. Pideva väliskeskkonna muutuse tõttu olemegi nii ministeeriumi kui ka sotsiaalkindlustusameti töökorraldust muutnud ja põgenike väga suure arvu tõttu on kasutusele võetud hädaolukorra lahendamise plaan, kus erinevad riigiasutused töötavad ühtse meeskonnana,» kirjeldas ta.

Mändmaa sõnul on plaan leida ametile konkursiga kiiresti uus juht. 

Holst asus sotsiaalkindlustusameti peadirektorina ametisse eelmise aasta 1. märtsil. Enne seda töötas ta pikalt SEB pangas elu- ja pensionikindlustuse juhatuse esimehena.

Tänavu veebruaris tabas ligi 500 kojukandega pensioni saavat inimest ebameeldiv üllatus, kui neile ei tulnud lubatud ajal pension. Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (RE) palus inimestelt vabandust ning siis räägiti ka, et sotsiaalkindlustus­ameti peadirektor Indrek Holst võib toimunu tõttu sule sappa saada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles