NÄDALA ÜLLATAJA ⟩ Tiit Pruuli: miks on nii palju segadust põgenike majutamisega, miks võtab registreerimine nii kaua aega? (2)

Henri Zeigo
, toimetaja
Copy
Ettevõtja ja rändur Tiit Pruuli Postimehe stuudios.
Ettevõtja ja rändur Tiit Pruuli Postimehe stuudios. Foto: Tairo Lutter

Ettevõtja ja ränduri eestvedamisel on mitu bussi sõitnud Poola-Ukraina piirile, et sealt ära tuua sõjapõgenikke nende Eestis elavate sugulaste juurde.

Kuidas teil praegu läheb?

Väga töiselt. Lõpetasin just kiivrite ja kuulivestide kogumise aktsiooni, viisime just viimase varustuse ära, et see Ukraina poole läheks. Lisaks ei pääse ka igapäevatööst Go grupis, ka meie ettevõtted on juba sõja tõttu pihta saanud: koostöö Ukraina vaguniehitustehasega on katkenud, busside kütusehinnad on laes, turismitööstuse tärkamise lootused on liiva jooksnud. Aga see ei ole üldse võrreldav sellega, mida tunnevad inimesed, kelle lähedased on tapetud, kelle kodud hävitatud, kes peavad isamaalt põgenema.

Miks te olete otsustanud põgenikke transportida?

Sest Eesti Pagulasabi kutsus appi. Pean sellise abi andmist inimlikkuse mõõdupuuks. Pean samas tähtsaks, et teeksime seda tööd koordineeritult. Pagulasabi tundub olevat praegu kõige teguvõimsam ühiskondlik organisatsioon.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles