Tallinnas tervitatakse algavat kevadet

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tuletantsijad.
Tuletantsijad. Foto: Albert Truuväärt

Kodulinna Maja korraldab juba traditsioonilise kevade vastuvõtmise, kus igal tunnil toimub midagi uut.

Üritus «Kevad kõnnib mööda linna ja Kodulinna Maja oma heade sõpradega kõnnib temaga kaasa» saab alguse kell 11.33 Loodusmuuseumis Laial tänaval, kus saab kuulata linnulaulu ja trompetimängu ning valmistada pesakaste lindudele ja nahkhiirtele.

Kell 12.33 «Kevadekuulutused taimeriigis». Tallinna Botaanikaaia Palmimaja juures ootab huvilisi Urmas Laansoo.

Kell 13.33 «Kevadmeeleolud loomaaias.» Tuleb osta pilet ja loomaaia Paldiski mnt. väravast sisse astuda. Avaneb võimalus otsida loomaaia kevadmeeleolusid koos Aleksei Turovskiga.

Kell 14.33 «Helisev hääl». Kullo Lastegaleriis Kuninga tn 5 laulavad Huvikeskus Kullo õpilased.

Kell 15.33 «Heli savis». Kuidas kõlab häälestatud savi, klaas, kivi või metall ja millisena tajume kuuldud helisid savis. Tule ja saa osa helidialoogist ning tähista loovalt kevade saabumist Asuurkeraamika ateljees (Loewenschede tornis).

Kell 16.33 «Meistrid ja muusikud». Airiki Taniloo-Bogatkin ja Georg Bogatkin tutvustavad oma ateljeed (Pikk jalg 9) ja töid. Muusikat Lõõtsakuningas Ott Leithamelt.

Kell 17.33 «Kevad jõuab Musumäele». Kevadet ootavad seal Tallinna Politseiorkester, Tallinna Tehnikaülikooli Meeskoor ja Segakoor Noorus. Toomas Luhats karjasepasunal teatab kevade saabumisest, abilinnapea Kaarel Oja toob tervitused Tallinna linnavalitsuselt.

Kell 18.33 «Saadame looja esimese kevadpäikese». Trummiduo Kevadekuulutajad Elvis ja Lauri koos tuletantsijatega Flaamosest Piiskopi aias Toompeal.

Kevadiste kõndimiste päeva lõpetavad kell 19.33 Kodulinna Majas väikese kontserdiga Muusikaakadeemia üliõpilased Elena Braznik (laul), Oksana Lohinova (klaver) ja Georg Maaten (viiul).

Kavas on:

1. Lesya Dychko «Kuulates kevadet»

2. Andriy Shtogarenko «Kas sa tead»

3. Myroslav Skoryk Sonaat nr II viiulile ja klaverile

4. Ukraina rahvaviis jazzseades klaverile «Kirsiaias»

5. Fedir Nadenenko «Miks ilmud mulle unes»

6. Mykola Stetzjun «Vyshyvanka»

7. Myroslav Skoryk «Meloodia».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles