ERR.ee: töötukassa juhi sõnul tuleks koolitusprogrammid üle vaadata

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel
Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel Foto: Peeter Langovits

Iga päev jääb üle Eesti tööta umbes kolmsada inimest; Tallinn pakub pikaajalistele töötutele võimalust natuke teenida heakorratöödel, kuid töötukassa juht Meelis Paavel soovitab üle vaadata töötutele mõeldud koolitusprogrammid.

Iga tööpäeva hommikul oodatakse töötuid Nõmme linnaosavalitsuse klienditeeninduses, et saata nad tegema heakorratöid, töötasu on 25 krooni tunnis ja üle kahe ja poole tunni päevas tööd teha ei tohi, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Peamiselt teenivad sellisel moel taskuraha need, kes on olnud nii kaua töötud, et enam töötu abiraha ei saa.

Töötukassa juht Meelis Paavel arvas, et linn võiks nendele inimestele maksta siiski väärikamat palka kui 25 krooni tunni eest.

«Viimane aeg oleks ikkagi ära teha see, et analüüsida reaalseid vajadusi, mis praegu Eesti tööturul on - ümberõppe vajadus näiteks - ma arvan, et täna ei ole Eestis seda põhjalikult tehtud,» rääkis Paavel, kelle sõnul võib inimeste massiline suunamine heakorra-, koristus- või lammutustöödele riivata väga paljude eneseväärikust.

Massiliselt Tallinna linn töötuid heakorratöödel kasutada ei kavatsegi, selleks on linna eelarves ette nähtud 1,2 miljonit krooni.

Tallinna linnavalitsuse hinnangul peaks tööturu probleemidega tegelema eelkõige riigi tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles