Kaitseressursside amet leidis ootamatult tühjaks jäänud juhikohale asendaja

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Anu Rannaveski
Anu Rannaveski Foto: Kaitseministeerium

Reedel päevapealt Kaitseressursside juhi ametilt lahkunud Marlen Piskunovi asemel on asutuse peadirektori ülesannetes senine kaitseministeeriumi kaitseväeteenistuse osakonna juhataja Anu Rannaveski.

Postimees kirjutas reedel, et kaitseministeeriumi peamised etteheited Piskunovile seisnesid suutmatuses asutuse personali nõutud mahus kokku tõmmata. Suhted ministeeriumi ja ameti vahel on pingelised olnud pikemat aega ning eelkõige on seotud kaitseministeeriumi poolt seatud eesmärkidega ajateenijate arvu osas, mida KRA peab ebarealistlikuks.

«Anu on tegelenud aastaid oma igapäevatöös kogu aeg kaitsevaldkonna inimvara arendamisega ning kindlasti on ta selles valdkonnas üks parimaid,» ütles kaitseminister Kalle Laanet (RE). «Tema pealehakkamis- ja ettevõtmisvõime on märkimisväärsed ning seega olen kindel, et Kaitseressursside Amet on Anuga väga kindlates kätes,» lisas Laanet.

«Tänases keerulises julgeolekuolukorras on ülimalt oluline, et korraldaksime kaitsevaldkonna personalitegevusi efektiivselt ning suudaksime hoida meie inimeste kaitsevalmidust,» lausus Anu Rannaveski.

Anu Rannaveski on töötanud kaitseministeeriumis ja selle valitsemisalas alates 2011. aastast. Viimased neli aastat on Rannaveski juhtinud kaitseväeteenistuse osakonda, enne seda töötas ta neli aastat Kaitseressursside Ameti õigusosakonna juhatajana.

2003. aastal lõpetas Rannaveski Tartu Ülikoolis haridusteaduskonna eripedagoogika valdkonna ja 2007. aastal Tartu Ülikooli õigusteaduskonna.

Anu Rannaveskile on omistatud 2015. aastal kaitseministeeriumi hõbemärk ning 2017. aastal III klassi teeneterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles