Vaher: Dresseni juhtum on näide Venemaa õõnestustegevusest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Ken-Marti Vaher.
Siseminister Ken-Marti Vaher. Foto: Peeter Langovits

Siseminister Ken-Marti Vaher nimetas täna riigireetmise süüdistuse saanud kapo ametniku Aleksei Dresseni juhtumit näiteks Venemaa õõnestustegevusest.

«Õõnestustegevusest ei kirjutata ainult raamatus, need juhtumid ei jäänud külma sõja aegadesse,» teatas Vaher. «See on maailm, milles me elame täna ning Eesti geopoliitiline asend sunnib meid selliste juhtumite tõkestamiseks üha enam pingutama. Antud juhtumi näol on tegemist Venemaa õõnestustegevuse järjekordse näitega, mille eest ei ole kahjuks kaitstud ka maailma suurriigid.»

Ta jätkas, et pärast Euroopa Liidu ja NATOga liitumist on vaenulike eriteenistuste huvi Eesti suhtes pidev ning järjest kasvav. «See on fakt, mis leidis kinnitust neli aastat tagasi Herman Simmi juhtumi näol ja mis leidis taaskinnitust kaitsepolitsei töötajale esitatud kahtlustusega täna,» tõdes ta.

Vaher lisas, et kahtlustuse esitamine oli osa pikemaajalisest operatsioonist, mille käiguga kapo peadirektor teda kui ministrit kursis on hoidnud. «Täna avalikustatud riigireetmise kahtlustuse puhul on tegemist kahetsusväärse ja valusa juhtumiga, kuid oluline on, et meie eriteenistused suutsid selle avastada,» ütles ta.

Kaitsepolitsei pidas täna hommikul Tallinna lennujaamas kinni kapo juhtivspetsialisti Aleksei Dresseni koos abikaasaga ning mõlemale on esitatud kahtlustus riigireetmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles