Sõda pole tee-ehituse hangeteni veel jõudnud

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Rannamõisa tee rekonstrueerimine.  FOTO: Sander Ilvest
Rannamõisa tee rekonstrueerimine. FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

Ukraina sõja mõju Eesti majandusele pole veel teada ning vähemalt esialgu arenevad pealinna tee-ehituse valdkonnas asjad nii, nagu need möödunud aasta lõpus linnaeelarvesse kirja said pandud.

Tallinna abilinnapea Vladimir Sveti (KE) sõnul on praeguseks tulnud linna lepingupartneritelt kaks teadet selle kohta, et võibolla ei suudeta varem sõlmitud ehituslepinguid täita.

«Praegu on meile antud märku kahe lepingu osas, kus töövõtja arvab, et hinnad võivad nii palju kasvada, et tal on keeruline oma lepingut täita. Aga midagi konkreetset pole keegi veel öelnud. Sõda on kestnud kuu aega ja me ei tea, kas kehtestatakse veel sanktsioone ja missugustele sektoritele see mõju avaldab,» ütles Svet.

«Me saame aru, et tõenäoliselt turg muutub. Tõenäoliselt lähevad hinnad üles, aga kui palju, see on veel lahtine. Reaalne pilt tekib kevade lõpul, kui saavad läbi suuremad hanked. Kõigepealt näeme võimalikke muutusi ilmselt Jõe ja Pronksi tänava rekonstrueerimise hankel, mille tähtaeg on aprilli lõpus,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles