Oma aega hindava aedniku salanipp – peenrapiire

Copy
Foto: Gardenfix

Iga aiapidaja teab, et üks tüütumaid tegevusi ja suurimaid ajaröövleid on peenraäärte korrastamine. Kui hoolitsetud aed on Sinu jaoks oluline, siis peenrapiirded muudavad istutusalade ümbruse hooldamise palju lihtsamaks ning näevad lisaks ka pilkupüüdvad välja. Ja mis kõige tähtsam – tänu piiretele jääb aia nautimiseks rohkem aega.

Foto: Gardenfix

Eramaja aedade ja avalike ruumide haljastuses hakkavad järjest enam silma erinevad metallist peenrapiirded. Neid kasutatakse nii puude, kivide kui ka skulptuuride kohtpiirdeks, erinevate pinnakatete, nagu näiteks teede, peenra ning istutusalade eraldamiseks ja sokliäärte piiramiseks. Hea fantaasiaga saab kasutada piirdeid põnevate mustrite loomiseks. «Metallist peenrapiire mõjub eksklusiivselt ja laseb vormidel mõjule pääseda,» arvab peenrapiirdeid pakkuva aiandusettevõtte Gardenfix juhataja Anne Ots.

Mõeldes põhjustele, miks aiandussõbrad ja maastikukujundajad on hakanud metallist peenrapiirdeid üha enam kasutama, nimetab Anne seda, et koduaedades ja haljastuses laiemalt proovitakse leida originaalsemaid lahendusi ning julgetakse üha rohkem katsetada, ent ka aja säästmise faktor on väga oluline. «Erinevad hooldusvabad lahendused on praegu väga populaarsed,» tõdeb Anne veelkord ning lisab, et inimesed on õppinud oma aega hoopis rohkem hindama ning sama kehtib ka aianduses ja maastikuehituses – pidev hooldamine võtab palju aega ning pigem soovitakse nautida Eesti lühikest suve.

Foto: Gardenfix

Gardenfixi tootevalikus on Eestis toodetud ilmastikukindlad erinevast materjalist metallist peenrapiirded. Pakutakse tsingitud materjalist piirdeid, mis ei korrodeeru ja ka värvitud piirdeid, mille puhul värv annab võimaluse fantaasiaks. Kõige sagedamini otsustatakse musta ja pruuni peenrapiirde kasuks, ent erilahendusena on võimalikud ka kõik muud toonid. Samuti on Gardenfixi valikus erikujulised piirded ning efektsed ja tonaalsuselt looduskeskkonda hästi sulanduvad korrodeeruvad peenrapiirded.

Kuigi kõiki Gardenfixi peenrapiirdeid saab paigaldada koduaedadesse, siis uuenduslikud painduvad L-kujulised piirded sobivad pigem intensiivsema kasutusega avalikesse ruumidesse ning neid saab kasutada näiteks parkides katete või alade ääristamiseks või kujundite, radade ja nurkade loomiseks. Põhiliselt sõltubki peenrapiirde valik kasutusintensiivsusest ja funktsioonist ning terve ala hooldusvajadusest, selgitab Anne Ots ning lisab, et koduaias on intensiivsus väiksem ning seetõttu võib ka valida kergemad materjalid.

Foto: Gardenfix

Selleks, et leida oma aeda parim lahendus, tutvu kõikide Gardenfix peenrapiirete tehniliste omadustega kataloogis. Gardenfix peenrapiirdeid on väga lihtne paigaldada ning vajadusel ka ümber tõsta. Häid nippe paigaldamiseks vaata videost või loe juhistest.

www.gardenfix.ee

7 põhjust, miks kasutada aias peenrapiirdeid

  • Efektne ja pilkupüüdev
  • Sobib nii koduaedadesse kui ka suure kasutusintensiivsusega avalikesse ruumidesse
  • Erikujulised lahendused ning suur värvivalik
  • Taaskasutatav loodus- ja taimesõbralik materjal
  • Hooldusvaba lahendus – rohkem aega aiailu nautimiseks
  • Lihtne paigaldada ja vajadusel ümber tõsta
  • Vastupidav ning kestab aastakümneid
Copy
Tagasi üles