Korruptsioonikomisjon viib Repinski juhtumi politseisse (3)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Martin Repinski.
Martin Repinski. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Korruptsioonivastane erikomisjon pöördub endise keskerakondlase, riigikogu liikme Martin Repinski kulutuste pärast kaitsepolitsei ja keskriminaalpolitsei poole, kinnitas komisjoni esimees Eduard Odinets (SDE).

Komisjon kohtus täna kell 11 toimunud istungil Repinskiga.

«Meie pole uurimisasutus ja me ei saa kinnitada ega ümber lükata mitmeid asjaolusid, mis meedias on olnud. Pärast kohtumist Repinski endaga jäid õhku mitmed küsimused. Et kahtlused lõpetada ja asjale punkt panna, pöördume politseisse, et nemad oma meetodeid ja võimalusi kasutades otsustaksid, kas see väärib uurimist, ning kui väärib uurimist, kas on midagi valesti,» avaldas Odinets.

Repinski oli tänasel istungil kohal, vastas küsimustele pikalt ja põhjalikult, kuid mitte kõigi küsimuste puhul piisavalt ammendavalt, et kahtlusi eemale peletada. Mis küsimuste puhul kahtlused üles jäid?

«Ikkagi mitme paagiga kütuse tankimine, korterilepinguga seotud asjaolud – väidetavalt aeti korteri hinda üles, kasutades teatud teenused, mis sellega kaasas käivad, aga teenustest endas ei ole lepingus endas midagi kirjas. Või näiteks see, et lepingu eest on makstud kogu lepinguperioodi kohta ette kogu summa ja sularahas,» loetles Odinets.

«Lisaks sellele, et tema tulude deklaratsioonides on küsitavusi, pole ta viimastel aastatel deklareerinud oma üürikortereid, mida riigikogu liikmed peavad tegema,» jätkas komisjoni juht. «Samuti pole ta deklareerinud sõidukeid, mis on tema kasutuses: tal on deklaratsioonis vaid üks sõiduk, 1991. aasta Ford. Ma ei usu, et ta sellega riigikogu liikme tööd või taksoteenuseid pakub.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles