Ametnik jagas 50 aastaks jõhvikakorjamise erilube

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Keskkonnaasutuste liitmise tulemusel veebruaris suletava Riikliku Looduskaitsekeskuse Pärnu-Viljandi allüksuse juht Enn Vilbaste lasi Nigula looduskaitseala spetsialistil Murel Meriveel välja kirjutada kümmekond eriluba, mille omanik tohib tervelt 50 aastat Nigula sihtkaitsevööndis marjul käia, teiste seas said müstilise eriloa ka Vilbaste ja Merivee ise.


Keskuse peadirektor lubas müstilise soodustuse tühistada, kirjutab Õhtuleht.

Sellise eriloata ei tohi tavainimene sihtkaitsevööndis jalga sohu rajatud laudteelt kõrvalegi tõsta.

Merivee väitel olevat 50-aastased eriload kõigest ilus žest inimestele, kes võivat peagi tööst ilma jääda ning pealegi ei saavat loodus sellest mingit kahju, sest kõik loasaajad olevat looduskaitse põhitõdedega kursis.

LKK peadirektor Jaanus Tuusti avaldas 50 aastat kehtivaist erilubadest kuuldes imetust ning teatas pärast asja põgusat uurimist, et annab kolmapäeval korralduse need load annulleerida ja välja anda mõistlikud load neile, kes seda tõesti vajavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles