Volikogu liige võttis peksu omaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallavolikogu liige kahetses löömist.
Vallavolikogu liige kahetses löömist. Foto: Raigo Pajula

Prokurör otsustas lõpetada Abja vallavolikogu liikme Kaupo Välba kriminaalasja, kuid mees peab maksma riigile oma eksimuse hüvitamiseks 4350 krooni.


Volikogu liiget kahtlustati selles, et eelmise aasta 19. aprillil tungis ta Abjas Mulgi kõrtsis kallale 23-aastasele Kunnar Kukele, kelle väitel peksis mees teda rusikatega ning põhjustas umbes viiesentimeetrise peahaava, kirjutab

Sakala

.

Ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa otsustas kriminaalasja lõpetada avaliku menetlushuvi puudumise tõttu, sest Välba süü pole suur ning teda on võimalik mõjutada kriminaalkaristust kohaldamata.

Kriminaalmenetluse lõpetamise määruse järgi on ta nõustunud maksma oma eksimuse heastamiseks riigile 4350 krooni. Kui Välba seda summat 29. aprilliks ei tasu, annab seadus prokurörile õiguse menetlust uuendada.

Süü omaksvõtt on kirjas ka kriminaalmenetluse lõpetamise määruses, kus märgitakse, et Välba vastutust kergendavaks asjaoluks on puhtsüdamlik kahetsus.

«Parem selline märge teo toimumisest kui lihtsalt järjekordsed Abjas levivad kuulujutud, mis andnuks Välbale vabaduse ülbuseks ja eneseõigustamiseks,» oli kannatanu Kunnar Kukk lahendiga päri.

Kaupo Välba jättis Sakala esitatud küsimustele vastamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles