Trudeau ei soovi Putinit G20 kohtumisel näha (2)

Copy
Justin Trudeau.
Justin Trudeau. Foto: The Canadian Press/Scanpix

Kanada peaminister Justin Trudeau ühines neljapäeval liitlaste arvamusega, kui teatas, et ei soovi Venemaa presidenti Vladimir Putinit tänavusel G20 kohtumisel näha seoses Moskva sissetungiga Ukrainasse.

Trudeau ütles, et on jaganud oma seisukohta Indoneesia presidendi Joko Widodoga, kes võõrustab novembris suurte majandusriikide kohtumist.

«Putini kohalolek oleks meile erakordselt raske ja G20 jaoks ebaproduktiivne,» avaldas peaminister arvamust.

«See oleks paljudele riikidele, sealhulgas Kanadale, suur probleem,» ütles Trudeau Ottawas ajakirjanikele.

«G20 tippkohtumised räägitakse sellest, kuidas juhime ja soodustame majanduskasvu kogu maailmas. Venemaa on oma ebaseadusliku sissetungiga Ukrainasse peatanud majanduskasvu kõigi jaoks üle maailma ega saa olla konstruktiivne partner enda põhjustatud kriisi lahendamisel,» selgitas peaminister.

«Ei saa ajada asju vanaviisi, kui Vladimir Putin istub lihtsalt laua taga ja teeskleb, et kõik on korras, sest pole korras ja see on tema süü,» lisas Trudeau.

USA president Joe Biden on öelnud, et toetab Venemaa väljaviskamist G20 ühendusest. Austraalia peaminister Scott Morrison on öelnud, et Venemaal tuleks keelata osalemine ühenduse Balil toimuval tippkohtumisel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles