Eestisse on sõjapõgenikega jõudnud ligi 500 koera ja kassi (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kass aknal
Kass aknal Foto: Shutterstock

Põllumajandus- ja toiduameti andmeil on Eestisse koos Ukraina sõjapõgenikega saabunud ligi 500 lemmiklooma. Kõik siia toodud koerad-kassid vaadatakse üle, nad saavad passi ning vajadusel nad kiibistatakse ja vaktsineeritakse. 

PTA kaasas loomade kontrolliks partnerina ka loomaarste.

Ameti loomatervise ja -heaoluosakonna juhataja Olev Kalda sõnul on neid teavitatud 500 sõjapõgenikega kaasas olevatest lemmikloomadest, kellest ligi 65 protsenti asub Tallinnas. «Kokku on teavitatud 275 koerast ja 214 kassist. Tallinnas asub 303, Tartus 29, Pärnus 34 ning Saaremaal 27 lemmiklooma,» kirjeldas Kalda, kuhu on enamik loomi jõudnud.

«Täname kõiki ametiasutusi, kohalikke omavalitsusi, organisatsioone ja veterinaararste, kes on aidanud sõjapõgenikel oma lemmikloomast PTA-le teada anda. Samuti täname kõiki, kes seisavad nende loomade heaolu ja tervise eest, pakkudes toitu, veterinaarabi või loomadele vajalikke tarvikuid,» on Kalda tänulik.

Kõik sõjapõgenikega kaasas olevad lemmikloomad Eestisse ei jää. «Ametit on teavitatud 47 lemmikloomast, kes liiguvad edasi teistesse riikidesse. Sellistest lemmikloomadest teavitab PTA sihtriigi vastavat asutust,» selgitas Kalda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles