Madis Filippov: elektriauto kui nuhtlus?

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Filippov
Madis Filippov Foto: Mihkel Maripuu

Mõisaküla otsustas loobuda taotletud elektriautost, mida nad polnud veel kättegi saanud. Põhjuseks liiga pikad vahemaad ja masina väike läbisõiduvõime – pole alati kindel, kas ühest laadimispunktist teise jõuab. Lisaks oleks nagunii pidanud alles hoidma linnavalitsuse tavalise auto, kuna elektriautot tohib kasutada vaid sotsiaalvaldkonnas.


Põhjendused on arusaadavad, aga ma ei leia, et omavalitsus peaks nii kergekäeliselt elektriautost loobuma. Miks? Omavalitsus ei maksa selle eest 18 000 eurot, vaid see on tasuta käes. Mõistlik oleks kas või lihtsalt proovida.

Olgugi et oleme kuulnud, et elektriautol saavad külmaga akud eriti kiiresti tühjaks, saaks seda ju suvel ometi kasutada. Siis liigub masin pikemaid vahemaid ja usun, et annaks võrreldes bensiiniautoga märgatavat kokkuhoidu.

Ja kui see osutubki nuhtluseks, mis end kuidagi tõestada ei suuda, võib senise autoga edasi toimetada ja elektriauto seisma jätta. Tasuta saadud ju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles