Kirkorovi kontserdi ärakeelamiseks kogutud allkirjad anti üle Tallinna linnavalitsusele

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Filipp Kirkorov 2018. aastal Tondiraba jäähallis.
Filipp Kirkorov 2018. aastal Tondiraba jäähallis. Foto: Konstantin Sednev

Täna edastati Tallinna linnavalitsusele menetlemiseks 6677 inimese allkirjaga Filipp Kirkorovi kontserdi keelustamise rahvaalgatus

«Seisame koos tuhandete tallinlastega kindlalt selle eest, et Filipp Kirkorovi kui Putini režiimi avalikult toetanud isikut ei lubataks siia esinema. Artistidel, kes toetavad Venemaa võimuladvikut ning seeläbi ka kallaletungi Ukrainale, mis on viinud Butša ja Irpini massihaudade, küüditamiste ja tsiviilisikute hukkamiseni, pole siin kohta,» sõnas petitsiooni algataja, MTÜ EstYou esindaja Anne-May Nagel, kelle hinnangul peab seda suhtumist selgesõnaliselt näitama ka linnavalitsus.  

Vahepeal peatas Piletilevi küll 27. mail toimuva kontserdi piletimüügi, kuid ürituse ärajäämist pole lõplikult kinnitatud: korraldaja rääkis Elu24-le, et läbirääkimised siiski jätkuvad. Tallinna linn saaks kontserdi keelustada kui jäähalli omanik.

Petitsiooni algatustiimi liige, Ukraina kontrollikoja jurist ja siiani Ukrainas viibiv Sofia Kostytska märkis, et kurjusele vastuastumine tähendab ka propagandistide eemalhoidmist. «Ärge lubage Kirkorovit Tallinna. Ukrainal on vaja selget toetust, igas otsuses – palun tühistage kontsert,» toonitas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles