Vanaraua rekordhinnale võib järgneda kiire langus

Postimees
Copy
Marico Metall OÜ juhatuse liikme Marko Mägi sõnul tasub praegu vanametalli igal juhul tuua, sest alati on risk, et järsult tõusnud hind võib veelgi äkilisemalt kukkuda.
Marico Metall OÜ juhatuse liikme Marko Mägi sõnul tasub praegu vanametalli igal juhul tuua, sest alati on risk, et järsult tõusnud hind võib veelgi äkilisemalt kukkuda. Foto: Arvo Meeks

Vanametalli hinnad on läbi aegade rekordtasemel, metalli kokkuostupunktid pakuvad musta raua tonni eest enam kui 400 eurot. Ukraina sõjaga kaasnenud mitmekordsele hinnatõusule võib aga kokkuostjate hinnangul järgneda ka vähemalt sama kiire langus.

«Arvan, et mitte keegi pole sellist hinda varem näinud,» tõdes Valgas tegutseva Marico Metall OÜ juhatuse liige Marko Mägi, kelle sõnul oli hind hea juba ka aasta tagasi, mil märtsis pakuti tonni eest 250 eurot. «Viimaste aastate keskmine hind on aga olnud kahesaja euro kanti – praegu maksab vanarauatonn seega kaks korda tavapärasest enam.»

Tema sõnul tasub praegu vanametalli igal juhul tuua, sest alati on risk, et järsult tõusnud hind võib veelgi äkilisemalt kukkuda. 

Mahuliselt tuuakse tema kinnitusel kõige rohkem musta rauda: põllumajandusseadmeid ja masinaid, seisma jäänud traktoreid ja tehnikat, samuti kodutehnikat. Paremat hinda saab tema sõnul suuremate koguste ja parema materjali puhul.

Rao Metall OÜ juhatuse liikme Rao Holtsmeieri sõnul suurenes aktiivsus vanametalli müümisel juba koroonaajal. «Olid piirangud, jäädi töökohtadest ilma ning paljud linnainimesed läksid maale – hakkasid seal ringi vaatama ja koristama,» ütles Holtsmeier. «Metalli eest pakuti head raha ning peale selle saadi ka taluõu korda: kaks kärbest ühe hoobiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles