ÜRO Julgeolekunõukogu tõrjus Venemaa taotluse Butša sündmuste osas

Copy
Venemaa purustatud soomukid Butšas.
Venemaa purustatud soomukid Butšas. Foto: President of Ukraine/Scanpix

ÜRO Julgeolekunõukogu lükkas tagasi Venemaa taotluse kohtuda, et arutada Butšas toimunut, kus Venemaa väitel oli tegemist Ukraina radikaalide provokatsiooniga, teatas esmaspäeval väljaanne New York Times.

Julgeolekunõukogu arutab Ukraina sõda teisipäeval.

Venemaa on tagasi lükanud süüdistused, et nende väed vastutavad tsiviilisikute tapmise ja piinamise eest Butšas. Venemaa väitel on Butša videod võltsitud.

Ukraina süüdistab Venemaad sõjakuritegudes.

USA president Joe Biden kutsus esmaspäeval looma sõjaroimatribunali seoses julmustega, mida Vene sõdurid on pannud toime Ukraina tsiviilelanike kallal Butša linnas. President nõudis ühtlasi täiendavaid sanktsioone Venemaa vastu.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles varem päeval, et pealinna Kiievi lähistel asuvas Butša linnas aset leidnud tapatalge, mille käigus taanduvad Vene sõdurid hukkasid arvukalt tsiviilelanikke, käsitleb rahvusvaheline kogukond genotsiidina.

"Need on sõjaroimad ning kogu maailm käsitleb neid kui genotsiidi," ütles Zelenskõi visiidil Butšasse, mis mõne päeva eest Vene väeüksustelt tagasi vallutati.

Ukraina sõdurid avastasid linnatänavailt kümneid surnukehi, kellest osal olid käed selja taha seotud ning kelle surma asjaolud viitasid hukkamistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles