Linnavalitsus võtab Tarmo Kruusimäe ammuse plaani lõpuks kaalumisele

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Foto: Tairo Lutter

Täna pöördus Tallinna noortevolikogu abilinnapea Andrei Novikovi poole ettepanekuga avada nädalavahetusel Tallinnas öised ühistranspordiliinid, abilinnapea lubas varem korduvalt maha laidetud ettepaneku kindlasti kaalumisele võtta.

«On igati positiivne, et noored tallinlased on aktiivsed kaasa mõtlema, kuidas kodulinna transpordisüsteemi paremini toimima panna. Leian, et noortevolikogu argumendid on igati põhjendatud ja nende ettepanek väärib kindlasti kaalumist. Töötame läbi võimalikud lahendused ja usun, et juba käesoleval aastal katsetame seda ideed mõnel suunal pilootprojektina,» sõnas Novikov.

Noortevolikogu märkis oma pöördumises, et öised ühistranspordiliinid suurendaksid oluliselt hilisõhtul või varahommikul töötavate linlaste ohutut koju ja tööle jõudmist ning aitaksid ka meelelahutusasutuste külastajatel turvalisemalt koju jõuda. Samuti vähendaks kiire ja mugav ühistransport vajadust liigelda linnas autoga ja sellega langeks ka joobes juhtide arv. Ööliinid aitaksid populariseerida ühistranspordi kasutust noorte seas, pakkudes kiiret ja soodsat liiklemisvõimalust.

Võimalike öiste ühistranspordiliinide suundadena tõi noortevolikogu välja Lasnamäe, Haabersti (läbi Kristiine ja Mustamäe), Põhja-Tallinna ja Pirita. Öised ühistranspordiliinid võiks nende nägemusel moodustada olemasolevate bussiliinide baasil ning intervalliga vähemalt kord tunnis.

Ööbussiliinide käivitamise eest on Tallinna linnavolikogus pikalt võidelnud staažikas linnavolinik Tarmo Kruusimäe Isamaa). Paraku on võimulolev Keskerakond tema ettepanekud alati maha hääletanud. Nii näiteks teatasid keskerakondlased 2012. aastal volikogus, et pole vaja kesklinna kõrtsides vedelevatele joodikutele mugavusteenust osutada. Kruusimäe heitis tookord linnale ette, et kuigi ööbusside jaoks raha ei leita, on kogu ühistransport tasuta. Ta pakkus välja, et ööbussidega sõitmine ei pea ju tasuta olema, aga see võimulolijaid ei veennud.

Ööbussiliinide käivitamise teema on Kruusimäe eestvõttel linnavolikogus arutusel olnud ka 2013., 2014. ja 2015. aastal, kuid alati on võimulolijad leidnud ühe või teise põhjuse sellest loobumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles