Tallinn avab sõjapõgenike lastele Kristiines eraldi kooli (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Räägu tänava koolihoone.
Räägu tänava koolihoone. Foto: Kuvatõmmis

Ukraina sõjapõgenikud on esitanud tänaseks Tallinna linnale 2180 taotlust koolikohtade saamiseks ning 1600 taotlejale on koolikohta ka pakutud.

«Lasteaiakohta soovivad 690 sõjapõgenikku ja 395 lasteaiakohta on neile ka pakutud. 142 on selle koha vastu võtnud ning 220 ei ole veel vastanud. On ka loobujaid, kes on näiteks asunud kuskile mujale elama. Tänasel istungil andis linnavalitsus haridusameti juhile volitused allkirjastada leping Tallinna Ülikooliga. Me loome neile kuuluvas õppehoones Räägu tänaval Tallinna Lilleküla gümnaasiumi filiaali, mis on tegelikult Ukraina sõjapõgenike lastele loodud kool,» rääkis abilinnapea Vadim Belobrovtsev linnavalitsuse pressikonverentsil.

Ta lisas, et esialgu toimub õppeprotsess seal päevakooli formaadis, nagu ka teistes koolides, kus sõjapõgenike lapsed praegu käivad. Enamasti tegeldakse seal huvihariduse ja pehmete ainetega, nagu muusika, kunst ja kehaline kasvatus. Ka uues koolis toimub õppeaasta lõpuni töö samadel põhimõtetel.

Kool alustab tegevust 15. aprillist ja esialgu tuleb sinna umbes 200 õpilast, kellega hakkavad tegelema kümme õpetajat. Kooli tegevusse püütakse kaasata neid õpetajaid, kes on Ukraina sõjapõgenikena Eestisse tulnud.

«Üks pikema perspektiiviga võimalus on see, et Räägu kool võib uuest õppeaastast laieneda, nii et sinna saab paigutada veel rohkem lapsi. 1. septembrist peab õppeprotsess muutuma täisväärtuslikuks õppimiseks meie õppeprogrammi järgi,» ütles Belobrovtsev.

Räägu kool on Tallinna munitsipaalkooli filiaal, osa Lilleküla gümnaasiumist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles