Riigikogu delegatsioon osaleb Euroopa tuleviku konverentsil

BNS
Copy
Riina Sikkut
Riina Sikkut Foto: Sander Ilvest

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni liige Riina Sikkut osaleb Euroopa tuleviku konverentsil, mis toimub 7.–9. aprillil Euroopa Parlamendis Strasbourgis Prantsusmaal, teatas parlamendi pressiteenistus.

Videosilla vahendusel osalevad ka komisjoni esimees Siim Kallas ning liikmed Oudekki Loone ja Anti Poolamets.

Riina Sikkut osaleb täna digitaalse ülemineku töögrupi töös. Videosilla vahendusel osalevad Siim Kallas majanduse, Oudekki Loone rände ja Anti Poolamets Euroopa demokraatia töögrupi töös. Töögruppide eesmärk on jõuda kodanike soovitustel põhinevate ettepanekute lõplike kavanditeni. Seejärel osaleb Riigikogu delegatsioon rahvusparlamentide grupi kohtumisel, kus samuti ettepanekute kavandeid arutatakse. Töögruppide ettepanekud on sel korral kesksel kohal ka homme ja ülehomme toimuvatel täiskogu sessioonidel.

Kodanike soovitustel põhinevad ettepanekud on kavas täiskogule esitada aprilli lõpus toimuval Euroopa tuleviku konverentsi täiskogu istungil. Seejärel peavad Euroopa Parlament, nõukogu ja Euroopa Komisjon otsustama, milliseid samme ettepanekute elluviimiseks astuda.

Euroopa tuleviku konverents on kodanike juhitud arutelusari, mis võimaldab inimestel kogu Euroopast jagada oma ideid ja aidata kujundada meie ühist tulevikku. See toimub mitmekeelsel digiplatvormil, kus iga eurooplane saab mõtteid jagada, ning nii riiklike kui ka Euroopa kodanike paneelarutelude kaudu. Arutelude tulemusi kasutatakse konverentsi täiskogul. Konverents kui avalik foorum annab võimaluse pidada kodanikega avatud, kaasavat ja läbipaistvat arutelu mitmesuguste prioriteetide ja probleemide üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles