Amet palub vältida ilutulestiku kasutamist

BNS
Copy
Ilutulestik.
Ilutulestik. Foto: Remo Tõnismäe/Postimees Grupp

Ukrainast saabuvate sõjapõgenike säästmiseks palub tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve Amet (TTJA) koos teiste riigiasutustega inimestel vältida praegusel ajal pürotehniliste toodete kasutamist.

Ilutulestiku paugud võivad mõjuda ehmatavalt tuhandetele sõjapõgenikele, keda Eestis majutatakse. Seetõttu paneb amet inimestele südamele kaaluda pürotoodete kasutamise vajalikkust ning võimalusel vältida ilutulestiku laskmist eelkõige piirkondades, kus majutatakse sõjapõgenikke. Ajal, kui Eestisse jõuab üha rohkem sõjakoldest äsja saabunud inimesi, on paljudele meie maal põgenikuna viibijatele rahulik igapäevaelu olulisem kui kunagi varem.

Lisaks sotsiaalmeedias levivale infole on TTJA saanud pöördumise sõjapõgenike majutajalt, kes on selgitanud, et ilutulestik on mõjunud hirmutavalt sõjakoldest põgenenud Ukraina lastele, põhjustades õhtuti ärevust ja paanikat.

Asutused tuletavad ka meelde, et avalikus kohas on seaduse järgi keelatud tekitada teist isikut oluliselt häirivat müra või valgusefekte, mujal kui avalikus kohas kehtib see reegel kella 22–6, puhkepäevale eelneval ööl südaööst kuni hommikul kella 7ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles