Ansip teadis Dresseni juhtumist juba pikemat aega

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Peaminister Andrus Ansip kommenteeris riigireetmises kahtlustatava kapo töötaja Aleksei Dresseni vahistamist Herman Simmi juhtumiga võrreldes rahulikult oma sõnul seetõttu, et teadis sellest juba pikemat aega.

«Võib-olla olen ma praegusel hetkel vähem emotsionaalsem kui siis, kui Simmi juhtum teatavaks sai,» rääkis Ansip tänasel valitsuse pressikonverentsil.

«Aga selles on ka oma konkreetsed põhjused. Emotsionaalsem olin ma siis, kui mind informeeriti Dresseni võimalikust juhtumist, ja see oli juba üksjagu aega tagasi. See on suhteliselt pikaajaline operatsioon, ja on edukalt läbi viidud kapo poolt.»

Ansip väitis ka, et ei nõustu ka pressikonverentsil esitatud kriitikaga, nagu oleks Eesti vastuluure kehvasti välja arendatud, sest Simmi ja Dresseni juhtumid kinnitavad vastupidist. Tema sõnul takistab parema saavutamist riigieelarve suurus ning prioriteetise seadmine.

Ansipi väitel ei maksa Eestil samas luua illusiooni, et meie riigiteenistuses ei ole ühtegi reeturit – selline risk varitseb meist rikkamaidki riike nagu näiteks hiljuti Kanadat.

Harju maakohus rahuldas täna riigiprokuratuuri taotluse võtta vahi alla eile hommikul Tallinna lennujaamas riigireetmises kahtlustatavana kinni peetud kaitsepolitsei juhtivspetsialist Aleksei Dressen. Väidetavalt müüs Aleksei Dressen Venemaa föderaalsele julgeolekuteenistusele (FSB) olulisi riigisaladusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles