Ansip: valitsusel on nappinud empaatiavõimet

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ACTA-vastane meeleavaldus Vabaduse väljakul.
ACTA-vastane meeleavaldus Vabaduse väljakul. Foto: Peeter Langovits

Kommenteerides Eestis viimasel ajal sagenenud proteste, ütles peaminister Andrus Ansip, et valitsus ei ole suutnud mõista piisavalt üksikinimese muret.

«Konkreetselt Eestist rääkides tuleb tunnistada, et teatud asju ei ole mina ega valitsus suutnud piisavalt rahvale selgitada, empaatiavõimet on vähe olnud,» rääkis peaminister tänasel valitsuse pressikonverentsil.

«Riiki kui tervikut oleme suutnud päris hästi hoida, aga iga üksikinimese muret ei ole suutnud ilmselt piisavalt mõista. Et mõtlemiskohti on.»

Kommenteerides nii ACTA-vastast meeleavaldust kui lähenevat õpetajate streiki, ütles Ansip, et inimestel on olnud vabas Eestis kogu aeg õigus sel moel meelt avaldada ning see pole Euroopa Liidu kontekstis midagi erilist.

Tema sõnul on Eestis kriisi ja selle süvenemist tunnetatud juba 2007. aastast peale ning paraku ei lubata ka tulevikuks midagi väga optimistlikku. «On täiesti loomulik, et inimesed väsivad. Küsimus on selles, kuidas väsimus võita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles