TAUST ⟩ Nutiettevõtjate haridusfond kasvab kaks korda

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
HK Unicorn Squadi tegevjuht Liis Koser (vasakul) usub, et tüdrukud vajavad julgustamist, et suuta poistega võrdselt tehnoloogiaülesandeid lahendada. 
HK Unicorn Squadi tegevjuht Liis Koser (vasakul) usub, et tüdrukud vajavad julgustamist, et suuta poistega võrdselt tehnoloogiaülesandeid lahendada. Foto: Eero Vabamägi

Ettevõtjate Martin Villigi ja Taavet Hinrikuse loodud haridusfond kasvab eeloleval paaril aastal kaks korda, jõudes kahe miljoni euroni. Mida selle raha eest saab? Selle eest saab toetada näiteks tüdrukute tehnoloogiaõpet või saata koolijuhid mõnda hea organisatsioonikultuuriga äriettevõttesse kogemusi saama.

Bolti nõukogu esimees Martin Villig on enda sõnul ettevõtja, kes pühendab palju aega ühiskondlikele algatustele. «Boltile, haridusfondile ja Jõhvi koolile kulub kõige rohkem aega nädalas,» ütles Villig.

Villig rääkis, et haridusfondi loomise idee tuli 2018. aasta suvel koos Transferwise’i asutaja Taavet Hinrikuse ja tema venna Markusega arutades, kuidas nad ettevõtjatena saaksid midagi ühiskonnale tagasi anda. Enne fondi loomist olid nad rääkinud umbes 50 inimesega: õpetajate, koolijuhtide ja ministeeriumi ametnikega ning koolilastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles